8 nov 2016

De badkamer is een steeds belangrijkere ruimte in ons huis. Het is niet alleen meer een praktische ruimte, het is een ruimte voor ontspanning en tot rust komen. We zijn daardoor ook steeds langer onder de douche te vinden. We douchen tegenwoordig langer dan ooit te voren (zo’n 8,1 minuten) en we verbruiken zo’n 120 liter water per dag per persoon! Toch vinden we duurzaam douchen en badderen hierbij wel belangrijk. Gelukkig is dit met de producten en technologieën van tegenwoordig goed te realiseren!

Optimale ruimte

We willen het liefst zoveel mogelijk ruimte in onze badkamer creëren. Dit is makkelijk te realiseren door een inloopdouche te plaatsen, en dan het liefst van glas. De inloopdouche kan zowel direct op de vloer als op een zo’n plat mogelijke douchebak geplaatst worden. Zo heb je je douchegedeelte afgeschermd, maar is zowel vanuit de douche als vanuit de rest van de badkamer het ruimtelijke gevoel optimaal.

Back to nature

Met natuurlijke producten creëren we nog meer rust in onze badkamer. Het geeft de badkamer een extra luxe welness uitstraling. Gebruik materialen als steen, hout en klei. Denk bijvoorbeeld aan betonnen wastafels op (massief)houten meubels, sloophouten accessoires en badkamer geschikte planten. Daarnaast zijn tegels met een houtmotief ook een echte aanrader. Deze tegels zijn in allerlei kleuren en maten te verkrijgen. Genoeg manieren die het verblijf in de badkamer een stukje aangenamer maken!

Duurzaam

Langer douchen gaat steeds beter samen met duurzaamheid. Dit kan onder andere door steeds verder ontwikkelde technieken. Waterbesparende douchekoppen, waterstralen verreiken met lucht en de upfall shower. Dit laatste is een uniek systeem waarbij water continu gefilterd, gezuiverd, verwarmd en ververst wordt. Lang douchen op een verantwoorde manier!

Schoonmaak gemak

Het liefst besteden we zo min mogelijk tijd aan schoonmaken, maar hygiëne vinden we wel belangrijk. Neem het toilet, niet gemakkelijk om goed schoon te houden, met name onder de rand. Daar hebben ze tegenwoordig wat op gevonden: toiletten zonder spoelrand! Makkelijker en sneller schoon te maken. Daarbij kun je bij sommige merken ook nog eens kiezen voor een extra hygiëne laag, hierdoor blijven bacteriën en vuil minder snel achter in toiletten en wastafels. Van plan om een glazen douchewand in je badkamer te plaatsen? Neem er dan wel één met een anti-kalkbehandeling. Dan blijft de douchewand langer kalkvrij, ook als je hem niet droog maakt na het douchen.

 

terug

Meer trends

Copyright 2019 | inlog | sitemapPrivacy beleidwebsite door Advice