8 nov 2016

De uitstraling van de badkamer wordt grotendeels bepaald door de tegels. Daarom is het een belangrijk onderdeel om over na te denken bij aanschaf van uw badkamer. Er is volop keuze in vormen, kleuren, maten en legpatronen. Maar tegels zijn niet alleen geschikt voor de badkamer, maar worden ook steeds meer gebruikt in keukens en woonkamers. Zeker de houtlooktegel is een veel gekozen alternatief in woonkamers voor een echte houten vloer. Tegels zijn makkelijker in onderhoud, geschikt voor vloerverwarming en lekker hygiënisch!

Maten

Grote tegels geven doorgaans een rustige uitstraling. Daarom zijn deze tegels tegenwoordig ook helemaal in. De meest favoriete maat op dit moment is 30 bij 60cm. Maar ook 60 bij 60 tegels voor op de vloer zijn een gangbare maat. Wat ook steeds meer wordt toegepast zijn tegels met een hout motief. Deze tegels zijn in verschillende breedte en lengte maten te krijgen, zodat de look van een echte houtvloer kan worden nagebootst.

Kleuren en vormen

Een tijdloze en veilige kleurencombinatie zijn witte wandtegels en donkergrijze vloertegels. Deze combinatie kan zowel stijlvol als saai worden ervaren. Om dit laatste te voorkomen wordt er vaak nog een derde kleurrijke tegel aan toegevoegd om bepaalde delen te accentueren in de badkamer. Ook kan er voor gekozen worden om een houtlooktegel of mozaïektegel te combineren met een witte tegel. Liever een industriële look? Combineer dan diverse (zwart)grijze tinten met elkaar. Tegels met een reliëf geven de wand of muur een leuk speels effect.

Legpatronen

Tegels kunnen in verschillende patronen geplaatst worden. Zo kun je kiezen voor recht, diagonaal, halfsteensverband, visgraat, enz. Wat ook steeds meer wordt toegepast is om een vloertegel door te trekken op de wand. Dit geeft de ruimte een extra ruimtelijk gevoel. Denk bij het bepalen van het patroon goed na wat je wilt bereiken. Wil je de ruimte bijvoorbeeld breder of juist langer laten lijken.

Voeg

Tegenwoordig willen we het liefst helemaal geen voeg meer zien, maar de voeg is een belangrijk onderdeel van de afwerking van de wand of vloer. Zonder voeg is de muur of vloer niet waterdicht, wat 100% kans op lekkage geeft. Daarom is de voegkeuze erg belangrijk. Wil je het liefst een zo’n smal mogelijke voeg? Kies dan voor gerectificeerde tegels. Van deze tegels zijn de kantjes afgezaagd, wat betekend dat de tegels kaarsrecht zijn. Hierdoor kan de tegelzetter een hele smalle voeg toepassen. Ook de kleur van de voeg is belangrijk om te bepalen, vaak wordt er een kleur gekozen die het dichtste bij de kleur van de tegel komt zodat de voeg niet al te veel opvalt. Wil je juist wel dat de voeg opvalt? Kies dan een tegenovergestelde kleur!

terug

Meer trends

Copyright 2019 | inlog | sitemapPrivacy beleidwebsite door Advice