1 mar 2018

Lente in de badkamer

Van grote schoonmaak tot bloemen

Eindelijk, de lente staat voor de deur! Begint het bij jou al te kriebelen om een grote schoonmaak in huis te houden of om weer frisse kleuren in je interieur te gebruiken? Om de lente in je badkamer te halen, begin je natuurlijk eerst met een grondige schoonmaak. Heb je last van kalkaanslag? Je bent niet de enige! Kalkaanslag is helaas onoverkomelijk in de badkamer maar gelukkig is het wél goed schoon te maken! 

6 x tips voor een lente schoonmaak van je badkamer 

1. Haal eerst alle losse spullen uit de badkamer zodat je de ruimte hebt om effectief schoon te maken. Gooi dan gelijk weg wat je niet meer nodig hebt.
2. Werk van boven naar onder. Begin dus eerst bij de eventuele raggen aan het plafond om zo door de gaan naar hangende kastjes met spiegels, douchecabine etc. 
3. Om badkameroppervlaktes schoon te maken gebruik je een speciale badkamerreiniger. Wij adviseren een zacht zeepsoort met een lage zuurgraad. Hierna goed naspoelen met schoon water en droogwrijven! 
4. Gebruik nooit schuurmiddel, schuursponsjes of staalwol want daar worden oppervlaktes dof van. 
5. Voegen maak je schoon door met een tandenborstel een specialistische voegenreiniger aan te brengen. Laat dit 15 minuten intrekken en spoel daarna goed af met water. Ook hierna is het belangrijk dat je de voegen goed droogwrijft. 
6. Is het gedeelte van het toilet waar water instaat vies? Doe dan voordat je gaat slapen hier een vaatwastablet in. Door de bruisende werking die de tablet veroorzaakt wordt ook dat gedeelte van je toilet goed schoon. 

Heb je de grote schoonmaak gedaan, dan is het tijd om je badkamer een frisse uitstraling te geven.

Kleur speelt hierbij een grote rol. Maar het opnieuw tegelen van je badkamer is natuurlijk niet altijd een optie. Gelukkig kan je door het veranderen van je badkameraccessoires ook een groots effect krijgen. Vervang bijvoorbeeld je zeepbakje, zeeppompje en tandenborstelhouder. Maar ook door een gekleurde badkamermat en vrolijke handdoeken in je badkamer te leggen, haal je gemakkelijk de lente in je badkamer. En als finish touch zet je een paar lentebloeiers neer in je badkamer. Typische lentebloemen zijn tulpen, blauwe druifjes en hyacinten. Laat die lente maar komen, ook in je badkamer!

terug

Meer trends

Copyright 2019 | inlog | sitemapPrivacy beleidwebsite door Advice