3 jul 2018

Het positieve effect van ronde vormen

Hoe pas je ronde vormen toe in je badkamer?

Ronde vormen zijn dé trend van 2018. Sla een interieurmagazine open en je ziet het bijna op elke pagina; ronde vormen. Je ziet het bij tafels, tapijten en kussens, etc.. En dat is logisch, want door het gebruik van ronde vormen creëer je ruimte en rust in een woning. Dat is ook de reden waarom deze trend nog wel even aanblijft. En denk daarom bij het uitkiezen van je nieuwe badkamer ook aan ronde vormen!

Strakke basis, met ronde vormen voor geometrie

Rond is een vorm die veelal wordt gebruik bij de opbouw van een design en de compositie van het geheel. Vaak worden strakke vormen als basis gebruikt om een overzichtelijke structuur aan te brengen. Ronde vormen worden hier dan aan toegevoegd om een ruimte meer geometrisch te maken. Ronde vormen in meubels en accessoires lopen vloeiend over in een vertrek waardoor het, ook op kleine plekken zoals een badkamer, ruimte creëert. Daarnaast nemen ronde vormen simpelweg minder ruimte in dan rechthoekige, massieve vormen.

Op je gemak voelen in de badkamer

Naast dat ronde vormen ervoor zorgen dat een ruimte minder hoekig wordt, hebben ze ook een positief effect op de gemoedstoestand. Rond wordt namelijk ervaren als zacht en vriendelijk. En de badkamer is natuurlijk dé plek waar je een positief gevoel hoort te krijgen.

Toepassing ronde vormen in badkamer

In de badkamer kan je ronde vormen toevoegen door het ophangen van bijvoorbeeld ronde spiegels. Maar steeds meer merken, waaronder Villeroy & Boch (keramiek en meubelen), Hotbath (kranen), Geesa (accessoires) en Riho (vrijstaande solid surface baden), omarmen de ronde vormen-trend en produceren badkamermeubels met afgeronde hoeken en accessoires in ronde, organische vormen.

Volop inspiratie

Mag je binnenkort een nieuwe badkamer uitzoeken en wil je er een ruimte van creëren waar je je op je gemak voelt? Kies dan voor ronde vormen toegepast in de badkamermeubels en in de accessoires! Maak hier een afspraak om verschillende opstellingen in de showroom te bekijken waarin ronde vormen zijn verwerkt.

Daarnaast vind je deze maand op onze socialmediakanalen de mooiste badkamer waarin ronde vormen zijn gebruikt. Heb je al ronde vormen in je badkamer? Wij zijn heel benieuwd hoe jij die toegepast hebt! Laat het ons zien met #simondehaas en wie weet reposten wij jouw badkamer op ons account!

terug

Meer trends

Copyright 2019 | inlog | sitemapPrivacy beleidwebsite door Advice