4 sep 2018

Inspiratieblog: Hoe kies ik de juiste badkamertegels?

Tips voor het uitzoeken van tegels voor vloer en wand in de badkamer

Als je een nieuwe badkamer mag samenstellen denk je al snel aan; wat voor douche is geschikt, wil ik een bad of niet, waar komen de kastjes? Maar denk ook goed na over de badkamertegels, want dit is hét fundament van je badkamer. Welke badkamertegels passen bij jouw badkamer? Simon de Haas adviseert je graag!

Stelregels voor het kiezen van badkamertegels

Voor het kiezen van badkamertegels zijn er een aantal handige ‘stelregels’. Bij een grote badkamer kies je voor een donkere vloer met grote tegels, bij een kleine badkamer kies je voor een lichte vloer met kleine tegels. Door deze stelregel te handhaven behoud je in jouw badkamer, of deze nu groot of klein is, optisch veel ruimte. 

Badkamertegels die onderhoudsvriendelijk zijn

Let bij het uitzoeken van nieuwe badkamertegels ook op de onderhoudsvriendelijkheid van de tegels. Natuursteen geeft bijvoorbeeld veel sfeer maar eist meer onderhoud dan een keramische tegel. Als je dus een gezin hebt, kies dan voor tegels die stootvast zijn en waar je bijvoorbeeld gemorste tandpasta makkelijk af kan vegen.

Kies een stijl

Als het op een badkamer aankomt, zijn er ontzettend veel combinatiemogelijkheden in kleuren, materialen en meubels. Om het overzichtelijk te houden voor jezelf, is het handig om vooraf een bepaalde stijl te kiezen. Met die stijlkeuze wordt het namelijk gemakkelijker om weer keuzes te maken voor het soort materiaal dat je gaat gebruiken, maar ook welke kleuren je opneemt in de badkamer en welke meubels hier dan weer goed bij passen.

Laat een tekening maken

Bij Simon de Haas helpen we onze klanten graag op weg door een 3D-tekening te maken van een badkamer ontwerp. Zo krijg je een indruk hoe de badkamertegels van jouw keuze staan in je nieuwe badkamer (in combinatie met badkamermeubels). Wil je ook graag een 3D-tekening van jouw badkamer? Maak dan een afspraak met een van onze verkoopadviseurs. Daarnaast kan je op onze website zelf al een start maken met een

3D-tekening. Kijk hiervoor op https://www.simondehaas.nl/showroom/3d-badkamer-ontwerp.

terug

Meer trends

Copyright 2019 | inlog | sitemapPrivacy beleidwebsite door Advice