5 mar 2019

Schoonmaaktips voor de badkamer

Voorjaarskriebels! De dagen worden langer, de zon laat zich steeds vaker zien en de vogels fluiten er fanatiek op los. Met de lente voor de deur, willen we graag dat ons huis weer fris voor de dag komt en dus starten we met De Grote Voorjaarsschoonmaak. Hulp nodig? Hier vind je dé tips voor een blinkende badkamer.

Van boven naar beneden

Direct een goede tip: werk van boven naar beneden. Neem alles met een doekje af, sla de schakelaars en wandcontacten niet over en vergeet ook niet naar boven te kijken en eventuele spinnenwebben weg te halen. Doe de toilet als allerlaatst zodat je daarna het sopje en de schuurspons/schoonmaakdoek niet meer hoeft te gebruiken.

Zeg kalk vaarwel

Kalkaanslag stapelt zich snel op in de badkamer dus erg belangrijk om goed te poetsen tijdens de schoonmaak met sanitair-reinigers, schoonmaakazijn of groene zeep. Vooral het toilet, bad, de douche en wastafel vragen extra aandacht. Vergeet ook niet om de douchekop te ontkalken door deze in heet water met azijn te leggen.

Kalkaanslag kun je (deels) voorkomen door na iedere douche-/wasbeurt alles goed af te drogen. Ook kan je een waterontharder of speciale filter aanschaffen om kalk vaarwel te zeggen.

Gele vlekken en voegen

Last van gele vlakken op de wastafel of in de badkuip? Je verwijdert ze met een beetje citroensap. Spoel vervolgens even na met koud water en voilà, weg zijn de vlekken. Vieze voegen ga je te lijf met een tandenborstel (een oude graag!) en een beetje chloor. Laat het chloor een kwartiertje intrekken en spoel daarna af met water.

Laatste tip: neem direct een warme douche of bad na het intensieve schoonmaken. Hard werken moet tenslotte worden beloond!

terug

Meer trends

Copyright 2019 | inlog | sitemapPrivacy beleidwebsite door Advice