7 mei 2019

Medewerker aan het woord: Jan TrompJan tromp v2

Benieuwd naar de mensen achter Simon de Haas? We interviewen verschillende medewerkers om zo een kijkje achter de schermen te geven. De vorige keer was het de beurt aan Carissa Hazenberg-Wemmenhoeve en vandaag maken we kennis met inkoper Jan Tromp.

Wanneer ben je begonnen?

‘’Ik ben begin september vorig jaar in de functie als inkoper begonnen bij Simon de Haas.’’

Hoe ben je bij Simon de Haas terecht gekomen?

‘’Ik zat niet helemaal meer op mijn plek bij mijn vorige werkgever. Ik wilde bovendien graag wat minder werken en de vacature die hier vrij kwam was een parttime functie. In het verleden heb ik al 17 jaar bij Simon de Haas gewerkt dus ik kende het bedrijf en de mensen al goed. Hiervoor zat ik in de verkoop en nu wilde ik ook graag de andere kant zien: de inkoop. Dus toen was de stap vrij snel gemaakt. Ik ben erg tevreden met deze functie, ik kan deze goed combineren met mijn werkzaamheden thuis.”

Wat zijn jouw werkzaamheden?

‘’Ik ben verantwoordelijk voor de volledige inkoop. Ik heb veel contact met onze leveranciers om condities door te spreken en/of afspraken te maken. We gaan af en toe naar beurzen toe om op de hoogte te blijven van wat er allemaal speelt. Ik zit al jaren in het sanitair maar het blijft leuk om de veranderingen te volgen!’’

Wat is je achtergrond?

‘’Ik heb HAVO gedaan en daarna nam ik een tussenjaar voordat ik verder wilde studeren. In dat tussenjaar zocht ik werk en toen kwam ik bij Simon de Haas terecht. Per toeval ben ik zo eigenlijk het sanitair in gerold en dat vond ik zo’n leuk wereldje, dat ik ben gebleven en alles verder in de praktijk heb geleerd.’’ 

Wat was vroeger je droombaan?

‘’Toen ik héél klein was wilde ik brandweerman worden.’’

Wat vind je belangrijk als klanten bij Simon de Haas komen voor een badkamer?

‘’Ik vind het belangrijk hoe de klanten ontvangen worden als ze hier binnenstappen. En verder staat de hele presentatie van de showroom natuurlijk voorop.’’

Wat zijn jouw gedachten bij het woord ‘badkamer’?

‘’Goede prijs-kwaliteit vind ik vooral erg belangrijk. Ik ben zelf niet trendgevoelig dus als nu alles zwart is, hoef ik niet alles zwart.’’

Wat zijn de trends voor het voorjaar? 

‘’Qua kleuren zijn zwart, brons en koper erg in op het moment. Daarnaast zien we de industriële woontrend ook veel voorbij komen. Ook zien we dat er weer meer kleur in de badkamer komt.”

Wat vind je het leukste aan je werk?

‘’Het contact met mensen vind ik erg leuk, in mijn geval dus de afspraken met leveranciers en vertegenwoordigers. En mijn collega’s zijn leuk! De sfeer is goed, heel toegankelijk en relaxt. We hebben veel lol met elkaar en dat is heel belangrijk.”

terug

Meer trends

Copyright 2019 | inlog | sitemapPrivacy beleidwebsite door Advice